Usluge

U okviru moje prakse pružam sljedeće usluge:

 • Energetska iscjeljenja (pregled oboljelih organa uz pomoć duhovnih energija, čišćenje oboljelih organa i njihovo iscjeljenje),
 • Ispravljanje kičme
 • Masaže cijelog tijela (namještanje kičme, kukova, opuštajuće masaže, masaže određenog dijela tijela),
 • Feng Šui konsultacije
 • Regresoterapija

 

O bioenergiji

Bioenergija je životna energija .. od davnima se praktikuje i primjenjuje, a ona podrazumijeva vraćanje (izgubljene, blokirane) energije organizma koje mi zovemo isceljenje.

Lečenje pomoću bioenergije može da uravnoteži i uskladi fizičko i duhovno stanje našeg organizma.

Bioenergija spada u kategoriju duhovnih terapija. Pogodna je za udruživanje i dopunu s klasičnom medicinom. Djelotvorna je na psihičkom i fizičkom nivou cijelog organizma i daje dobre rezultate na polju izlečenja, poboljšanja i povlačenja zdravstvenih tegoba.

Odlične rezultate tretmani bioenergijom pokazali su u odbrani od stresa, jačanju imuniteta i liječenju mnogih bolesti i tegoba.

Pozitivni efekti bioenergije su višestruki:

 • Ubrzava cirkulaciju i pokretljivost mišićno-koštanog sistema
 • Smanjenje bola i otoka
 • Opuštanje cijelog organizma
 • Olakšava disanje

 

O masaži

Doslovno preveden kineski izraz za masažu glasio bi „pritiskaj i trljaj“.

Kroz tijelo prolaze određeni meridijani ili kanali (12 meridijana) kroz koje protiče životna energija. Bolest predstavlja poremećaj ili blokadu toka energije kroz te meridijane.

Stimulacijom akupresurnih (akupunkturnih) tačaka cijelog tela i stimulacijom tih energetskih kanala doprinosi se otklanjanju energetskih blokada, a time i ublažavanju simptoma bolesti.

Napominjem da su dobrobiti masaže višestruke: Stimuliše unutrašnje kretanje, odnosno slobodniji protok limfe i drugim telesnim tečnostima, rasteže tetive, održava zglobove pokretnima i gipkima, otklanja bol i napetost zglobova i ispravlja držanje cijelog tijela, otklanja bol i napetost mišića, pospešuje protok kiseonika u tkivo, poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok, poboljšava elastičnost i regeneraciju kože, usporava i produbljuje disanje, podstiče probavu, ubrzava metabolizam, deluje na unutrašnje organe, pojačava ukupnu snagu organizma i seksualnu energiju.

Telo i um ne bi trebalo posmatrati kao odvojene entitete. Fizički simptomi, glavobolja ili konstantni zamor, često su indikacija nečega što se nalazi "u našoj glavi".

Grčenje i zatezanje mišića jeste reakcija na uznemirenost, a njihovo opuštanje znak da se mirimo s onim što se dešava u našem životu. U telu je zarobljen ceo jedan životni vek iskustva i osećanja - rođenje, detinjstvo, zadovoljstvo i patnja, šok, frustracija, strah, tuga, radost... Masaža predstavlja odlično sredstvo koje nam pomaže da postanemo svesni onoga što se dešava duboko u nama.

Istorijat

 • Masaža je najstariji oblik fizikalne medicine poznat ljudima.
 • Poreklo reči masaža je još uvek nerazjašnjeno. Neki tvrde da potiče od arapske reči Maš, što znači blago pritiskati. Drugi za osnovu navode grčku reč Massein - gnječiti, mesiti. Moguće je i da svoj nastanak duguje francuskoj reči Masser - prati.
 • Davno, početkom 5. veka p.n.e. grčki lekar Hipokrat, poznat kao otac medicine, je zapisao da "trljanjem se može učvrstiti suviše labav zglob, i opustiti zglob koji je suviše krut... Energično trljanje učvršćuje, dugotrajno trljanje dovodi do tanjenja tkiva, a umereno trljanje podstiče na rast".
 • Galen, lekar rimskog imperatora, prepisivao je masažu povređenim gladijatorima, ali i kao deo priprema borbe u areni.
 • Celzije rimski lekar isticao je delotvornost masaže u svrhu ublažavanja delova i jačanja ekstremiteta. Julije Cezar, koji je patio od neuralgije, bio je svakodnevno masažom lečen od te bolesti, kao i od glavobolja koje su ga mučile.
 • Nažalost u srednjem veku masaža je bila proglašena nepodobnim načinom lečenja. Srećom Renesansa je ponovo izbacuje na površinu ističući sve njene kvalitete.

Efekti masaže

 • Masaža je drevno umeće koje ima izvanredan koristan efekat na sve telesne sisteme.
 • Nervni sistem se masažom može umiriti, tj. postići olakšanje kod nervne razdražljivosti.
 • Nesanica, napetost, glavobolje i ostala stanja izazvana stresom, reaguju na moć dodira, kojim se mir i harmonija vraćaju u uznemireni um. Takođe, masaža može delovati stimulativno na nervni sistem, dovodeći do povećanja atkivnosti mišića, krvnih sudova i žlezda. Npr u slučajevima letargije i zamora.
 • Mišićni sistem zadržava ravnotežu opuštanja i kontrahovanja. Masažom se opuštaju i istežu mišićna i meka telesna tkiva, na taj način se smanjuje grč i tenzija. Zamor i krutost mišića prouzrokovani prekomernom aktivnošću, kao i njihov rezultat, nagomilane toksične supstance redukuje se kontrahovanjem i opuštanjem mišića.
 • Uticaj masaže na kosti je indirektan tj. preko poboljšane cirkulacije krvi i limfe u mišićima nastaje pojačana cirkulacija u kostima koja doprinosi njihovo j boljoj ishrani i rastu.
 • Ukočenost zglobova i bolovi koji su rezultat stanja kao što je artritis bivaju ublaženi kretanje olakšano a opšte stanje prijatnije.
 • Kardiovaskularni sistem takođe oseća korisne efekte masaže, smanjuje se pritisak u arterijama u venama i ubrzava protok u krvi. Rad srca postaje pravilniji. Smanjuje se i visok krvni pritisak.
 • Limfni sistem takođe biva podstaknut. Ubrzava se protok limfe, što doprinosi eliminisanju štetnih i otrovnih supstanci akulumiranih u našem telu izloženom stalnom stresu. Masažom se prazne limfni sudovi čime se stvara prostor za disperziju otoka.
 • U toku masaže disanje se usporava i produbljuje. Sluz i bronhijalni sekreti se mogu podstaći da izađu iz pluća.
 • Digestivni sistemima koristi od masaže jer ona direktno ubrzava peristaltiku debelog creva. Podpomaže se varenje i eliminisanje hrane, kao i apsorbovanje svarenih namirnica.
 • Koža profitira masažom - jer se stimulišu znojne i lojne žlezde, čime se poboljšava njihova funkcija, i obezbedjuje eliminacija otpadnih produkata. Uklanjanjem mrtvih ćelija kože, pore se podstiču da ostanu otvorene, čime se poboljšava respiracija kože i ona postaje gipkija, elastičnija, zdravija i zategnutija.
 • Genitourinarni sistem. Masažom abdomena i leđa poboljšava se aktivnost bubrega, tj. ubrzava eliminacija otpadnih materija i umanjuje zadržavanje tečnosti.
 • Reproduktivni sistem.Masaža leđa pomaže u ublažavanju PMS-a, tj. smanjuje bolove, takođe ublažava simptome u menopauzi.
 • Masaža je odlično preventivno lečenje, suštisnki važno za održavanje zdravlja i kondicije, koje omogućava zdrav srećan i harmoničan život.

Danska masaža


Siguran put do ravnoteže i zdravlja: suptilna danska masaža

Ako dođete u Relax centar, detaljno ću vam prikazati na koji način ovaj jedinstveni vid masaže djeluje na ljudski organizam.

Iza neprijatnih bolova u nogama ili blage asimetrije ramena mogu da se kriju znaci blokiranih emocija i energija koje je potrebno ukloniti...

Svaki deo našeg tijela ima sjećanje. Događaji, emocije, traume ili lijepe uspomene ostaju pohranjeni u našim ćelijama i formiraju bazu za neka buduća sećanja i reakcije. Brojne neprijatnosti duboko pohranjene u vidu energetskih blokova mogu nam biti prepreka a da toga čak i nismo svjesni.

Tjelesna psihoterapija dio je psihoterapije koja se bavi ovim problemom, a pristup se sastoji od kombinacije razgovora, fizičke i energetske podrške klijentu. Za mnoge koji su iskusili ovakav vid rada na sebi to je bilo oslobađajuće iskustvo koje im je pomoglo u daljem rešavanju neuroza, trauma ili odbrambenih mehanizama.

Masaža je fokusirana na aktiviranje limfnog sistema, čiji je neometan rad od ključne važnosti za izbacivanje otpadnih materija iz organizma.

Problem modernog čoveka je taj da se kreće sve manje, a diše izrazito plitko, što značajno usporava rad limfnog sistema, za koji je neophodan pokret, kao i duboko stomačno disanje.

Masažom se otklanjanju blokade, a posebno osmišljeni pokreti djeluju poput „pumpe“ koja pokreće rad uspavanog sistema u našem telu.

Koliko traje tretman?

Jedan tretman (Body session) traje u proseku 45-50 minuta. Tretman počinje kraćim razgovorom.

Ko može da koristi Body-sds?

Body-sds terapeut Luka Božunović ima veliko iskustvo sa svim starosnim grupama. Najčešći problemi su vezani za zglobove, bolovi u vratu, leđima, ramenima, uganuća, sportske povrede. Body-sds tretman se takođe radi sa probavnim problemima, disajnim problemima, stresom, depresijom, nervozom i traumama.

U toku tretmana terapeut radi na mišićima, organima i zglobovima. Otklanja blokade koje su prisutne u različitim dijelovima tijela i na taj način ostvaruje optimalan protok krvi, limfe i energije u tijelu. Takođe pomaže klijentu da pravilno i ravnomjerno diše u toku tretmana.

Masažni dio tretmana (koji se izvodi bez bez ulja, krema itd.) se sastoji od laganog pulsiranja, pritiska i istezanja mišica i zglobova. U toku čitavog tretmana se poštuju klijentove granice i njegov integritet.

Tretman se obično završava kraćim razgovorom gdje terapeut daje svoje mišljenje i moguće predloge kao npr. moguće promjene vezane za ishranu, određene vežbe i sl.

Za većinu ljudi je često jedan tretman dovoljan da bi riješili određenu problematiku. Mnogi dolaze 2-5 puta ako problematika zahteva intezivniji rad a dosta klijenata dolazi i preventivno iako su riješili svoj početni problem.

 

 

Ispravljanje kičme - božansko ispravljanje


Uputstvo za obnavljenje kičme, po metodi Grigorija Grabavoja možete pročitati ovdje


LUKA BOŽUNOVIĆ - BOŽANSKO ISPRAVLJANJE

Skoro svaka druga osoba koju upitate za zdravstveno stanje odgovoriće vam da ima problema sa leđima. Samo u Njemačkoj, troškovi liječenja iznose oko 50 milijardi eura. ...

Postoji li optimalan lijek protiv bola u leđima? Da li se pacijenti prečesto podvrgavaju operacijama?...

Mnoga hronična oboljenja ne bi trebalo da postoje, ukoliko se uz konvencionalne metode liječenja bude primjenjivala i ona: „medica-mente –zdravlje kroz duh“. „Božansko ispravljanje“ kičme obuhvata kompletnu osobu. Liječi um, čisti dušu i poravnava kičmu. Ovo reprogramiranje života neke osobe dešava se istovremeno na više nivoa, dopuštajući da se iscijeli potpuno: srce, um, duh i organizam.

„Božansko ispravljanje“ koje predstavljam je jedno je od fundamentalnih transformacija za sadašnji život na ovoj planeti. Božansko ispravljanje je osnova za cjelokupno iscjeljenje na fizičkom, mentalnom i duhovnom nivou našeg postojanja. Božansko ispravljanje je vidljiv i dokazan modalitet u svijetu danas koji obezbjeđuje jedinstveno i trajno iscjeljenje, sudeći po iskazima stotina ljudi. Božansko ispravljanje predstavlja kvantni skok u novu dimenziju duhovnog izlječenja. Čovječanstvo bi trebalo da svjesnije koristi duhovne snage iscjeljenja, mnogo više nego ranije. Istovremeno, čovječanstvo je tek na početku nove duhovne terapije koja će u budućnosti brojiti više praktičara i sljedbenika od svih drugih dosadašnjih modaliteta zajedno.

Mnogi ljudi pate od asimetričnosti tijela zbog nepravilnog držanja: Iskrivljen vrat, neravna ramena, dislocirane lopatice na leđima, iskrivljena kičma, zakrivljena karlica, i nejednaka dužina nogu.

Na gornjoj slici, uporedno: možete vidjeti koliko je jedna noga duža od druge prije tretmana, i jednakost stopala nakon tretmana.

Na slici ispod ovog teksta, vidite kakva nesimetričnost može da se desi sa kičmom odnosno čitavim skeletom, u jednom ili u drugom smjeru!Klikom na sliku pogledajte povezanost raznih simptoma bolesti sa određenim dijelovima kičmenog stuba!

Usljed toga, neki ljudi pate od bolova u leđima, drugi se žale na kukove i koljena, na bolove u leđima i mišićima leđa, srčanu insuficijenciju ili srčanu aritmiju, probavne smetnje, bubrežne probleme itd., čak i oni koji pate od depresije, glavobolje i mentalnih tegoba, i koji su u jednom trenutku smatrani neizlječivim slučajevima u konvencionalnoj medicini, svi su mogli da dobiju iscjeljenje kroz opuštanje (otkočenje) i ispravljanje kičme. U osnovi su sva ova oboljenja uzrokovana krivljenjem kičmenog stuba jer su svi vitalni organi, centri kontrole i meridijani povezani sa kičmom. Kičmeni stub je vitalna struktura ljudskog organizma koji slaže sve informacije koje se šalju raznim dijelovima tijela.

Možda je teško povjerovati, ali stvarna pomoć postoji da se otklone svi ovi problemi bez ikakve manipulacije tijelom. Eliminacijom ovih iskrivljenja postiže se iscjeljenje cijelog tijela – to je jedini način.

Ljudi imaju mogućnost da ozdrave kroz jedinstveni način iscjeljenja koje primjenjujem u svojoj praksi.

Na stotine ljudi ima koristi od moćnog regenerativnog isceljujućeg procesa koji se inicira putem ovog tretmana, te se tako oslobađaju tegoba svih vrsta. Metodom Božanskg ispravljanje tijela, tretira se cijelo ljudsko biće i postavlja cjelokupni balans, kao i mentalni red kod ljudi sa fizičkim ili emocionalnim poteškoćama. Ovo reprogramiranje se dešava za samo nekoliko minuta, bez fizičkog dodira i djeluje istovremeno na svim nivoima sve do ćelijske inteligencije.

Kako ja djelujem? Šta je uzrok bolesti, a šta sama bolest?

Bolest nastaje akumulacijom podataka koje dobijamo iz naših prethodnih života zajedno sa našom evolucijom. Tu informaciju je potrebno liječiti. Ja sam u stanju da pročitam tu informaciju i tako oslobodim blokade u korijenu i „mehanizme privremene ćelijske memorije“ i programiram ih ka održivosti. Odmah po usmjeravanju svog iscjeliteljskog i duhovnog impulsa ka klijentu svi dijelovi ljudskog bića se povezuju i „ Božanski poredak“ se uspostavlja u tom pojedincu. To je suštinski ono što se dešava. Dislocirana karlica koja je nastala u toku evolucije, takođe nazvana „ prirodno iskrivljenje jedinke“ treba da se popravi. Štaviše oboljenja se često pojavljuju pod pritiskom uma“. Naše misli mogu staviti naše tijelo pod ogroman pritisak i to do tačke deformisanja. Bol u leđima nastaje usled ozljeda, odnosno to su uglavnom emocionalne povrede, naši odnosi sa našim roditeljima i okolinom koji se manifestuju na našoj kičmi.

Ja sam inicijator ove djelotvrne i čudesne energije, kakva do sada nije postojala. Ova energija se usmjerava kroz snagu mog uma, jer on sam je ta snaga. Kroz moj iscjeljujući rad- uz pomoć Boga i Božanskog zakona – dešavaju se promjene u svijesti i tijelu.

U toku tretmana ja osobu koja mi se obrati za pomoć vodim nazad do njega ili nje same. Tako pomažem osobi da se sama iscijeli, ta osoba treba da bude voljna da učestvuje u ovom procesu i da doprinese iscjeljenju. „ Bog iscjeljuje!“ A Bog je u nama. Ipak svaka osoba može da reaguje drugačije, jer svako ima svoju tjelesnu i životnu priču. Stoga su različite reakcije moguće na iscjeljiteljsku energiju, koja ide od potpunog oslobađanja od bola za par minuta, i do slabog bola tokom tretmana ali to se vrlo rijetko događa“. Ljudi su slobodana bića i imaju slobodnu volju. Bog je stvorio čovjeka po svome liku i podobiju.

Da bi se to uradilo potrebno je uraditi čišćenje genetskih ograničenja.

Nakon kreiranja na nivou ideja, potrebno je tu kreaciju dovesti na materijalni plan. Postoje razni ometajući faktori u vidu naših podrazumijevanja, stavova i slično. Jedna od načina pročišćenja tih ometajućih faktora je pročišćenje genetike (po učenju dr.Grigorija Grabavoja).

Ideja je da vizuelizujemo ljudski hromozom koji je u obliku ''x'' ili ''y'' (jedan od muških hromozoma) i da ga dovedemo u idealan oblik, a to je oblik broja ''8''. Cilj djelovanja je prebacivanje DNK svih nas u Normu.

Djelovanje kojim se to izvodi je sledeće:

 • U prostoru upravljanja izdvajam vizuelizovanu strukturu hromozoma
 • Za spasenje svih i vječan i harmoničan život od te strukture ''x'' ili ''y'' dopunjujem do ''8''
 • Osvjetljavamo tu strukturu
 • Zatim je snagom svijesti širimo i skupljamo i nakon nekog vremena prekidamo djelovanje svijesti i sklanjamo pažnju sa prostora upravljanja.

Zadatak svakog ljuskog bića je da bude zdravo i skladno po liku Boga, Božansko biće takoreći. To saznanje se unosi u ćelije klijenta, a sva ta znanja postoje u našoj Duši, tako da se može postići spajanje sa Bogom odnosno Bošansko ispravljanje tijela.

Sve se događa u svoje vrijeme jer je vrijeme u Božijim rukama. Oduvijek je bilo tako i tako će i biti. Ako sad čitate o ovome, to znači da je došlo vaše vrijeme za ispravljanje jer slučajnosti ne postoje. Božansko ispravljanje, aktivira snage samoiscjeljenja i vaše tijelo takođe može ostavriti svoj vlastiti proces iscjeljenja.

Tretman

Korekcija karlice radi se vrlo nježno. Često pacijent osjeća laganu, ugodnu senzaciju. Ogroman porast energije dešava se u toku tretmana i tako priprema put za dalje fizički i duhovni razvoj. Rezultirajući slobodni tok energije stimuliše čovjekovu životnu snagu, koja sada može u potpunosti da se razvije. Ova životna energija se sama reguliše i pomaže u otklanjanju, starih blokada i oslabljenih struktura... Regenerativne snage prirode nisu nigdje vidljivije nego u toku takvog tretmana, a ima učinak i kod djece i odraslih, bez obzira na godine starosti. Dragi roditelji! Kad se ovakav tretman provodi u djetinjstvu, dajete svojoj djeci preduslov za zdrav život. Bez ponovnog uspostavljanja Božanskog poretka putem Božanskog ispravljanja, svi tretmani će imati samo privremene rezultate. Nadam se da će svako prepoznati potrebu da se rastereti preko ove moćne energije svjetla i ljubavi, tako da može da ostvari svoj Bogom dani potencijal. Način na koji će svako od vas opažati ovu energiju i upotrijebiti je postaje stvar ličnog izbora. Uspostaviti Božanski poredak znači postati cio, postati potpun, vratiti se jedinstvu. To je unutrašnje jedinstvo tijela, duha i duše, kao i jedinstvo sa samim postojanjem i duhom koji se nalazi u osnovi te egzistencije. Jer, kad se otvorimo Božanskom ispravljanju i pridružimo se Božanskom životnom toku, onda svi uzorci bolesti i nesklad nestaju, a sa njima i sama bolest i nesklad. Sveobuhvatno iscjeljenje putem duha je osnova Božje snage koja nas hrani i održava kako na duhovnom tako i na emocionalnom i fizičkom planu.

Ovakvo duhovno i tjelesno ozdravljenje potrebno je svakom čovjeku bez obzira na uzrok i stepen bolesti. Može se primjenjivati preventivno kod djece, mladih i odraslih osoba. Putem božanskog ispravljanja tijela operacije na kukovima, kičmi i zglobovima mogu se izbjeći. Božansko ispravljanje tijela se može primjenjivati i kod duševnih bolesti, depresije kao i u slučajevima međusobnih konflikata.